>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Покарання клубів АПЛ за створення Суперліги буде не таким суворим, як для інших клубів, - президент УЄФА

Кожному клубу все одно доведеться відповісти.

Покарання клубів АПЛ за створення Суперліги буде не таким суворим, як для інших клубів, - президент УЄФА
Александер Чеферін
Фото: skysports.com

Президент УЄФА Александер Чеферін повідомив, що шість англійських топклубів покарають не так суворо, як решту з дюжини засновників Суперліги.

Представники "великої шістки" Англійської прем'єр-ліги першими оголосили, що виходять із нового турніру - лише через 48 годин після запуску проєкту, тим самим змусивши інших учасників задуматися.

У підсумку залишилися лише три клуби: "Барселона", "Реал" і "Ювентус".

Чеферін вбачає в цьому пом'якшувальну обставину, але попереджає, що відповідати все одно доведеться кожному з 12 клубів.

"Кожен повинен нести відповідальність за свої вчинки, і ми не можемо вдавати, що нічого не сталося. Ти не можеш зробити щось таке, що зробили ці клуби, і потім сказати: "Мене покарали, бо кожен ненавидить мене". Вони самі створили собі проблеми, а не хтось інший. Вони вчинили погано, і в найближчі дні ми подивимося, як нам бути", - цитує Чеферіна Daily Mail.

"Але для мене очевидна різниця між англійськими клубами й рештою шістьма. Англійські клуби вийшли із Суперліги першими, визнавши, що помилилися. Потрібно мати силу духу, щоб сказати: "Я не мав рації". Взагалі, я ділю ці 12 клубів на три групи: англійська шістка, яка вийшла з проєкту першою; ще три ("Атлетіко", "Мілан" та "Інтер"), які вийшли пізніше; і ті, що залишилися ("Барселона", "Реал" і "Ювентус")і вважають землю пласкою і що Суперліга досі існує. І між ними є велика різниця. Але кожному все одно доведеться відповісти. Як? Це ми ще подивимося. Поки що зарано говорити", - зазначив президент УЄФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram