>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Манчестер Юнайтед" повторив рекорд Англійської Прем'єр-ліги, вигравши матч із рахунком 9:0

Розгромлено "Саутгемптон".

"Манчестер Юнайтед" повторив рекорд Англійської Прем'єр-ліги, вигравши матч із рахунком 9:0
"Манчестер Юнайтед"
Фото: EPA/UPG

У рамках 22-го туру Англійської Прем'єр-ліги до "Манчестера Юнайтед" на "Олд Траффорд" завітав "Саутгемптон" і відхопив цілий кошик голів. 9 разів голкіпер Алекс Макарті діставав м'ячі з власних воріт. При цьому ворота Давіда Де Геа залишилися "сухими".

Побиття своєї команди розпочав 19-річний півзахисник "святих" Александр Янкевіц, для якого це був дебютний матч у стартовому складі "Саутгемптона". Швейцарцю знадобилося лише 82 секунди, щоб рефері Майк Дін показав йому пряму червону картку - Янкевіц прямою ногою в'їхав у Скота Мактомінея, залишивши на стегні шотландця глибокий слід від шипів.

З рішенням Діна не сперечався жоден представник "Саутгемптона".

Наступні 88 хвилин були багаті на події. Крім дев'яти забитих голів, у матчі було ще одне вилучення, і знову в складі гостей. В епізоді, коли рефері повинен був показати жовту картку Антоні Марсьялю за очевидний нирок у штрафному майданчику гостей, Дін показав червону картку, але гравцеві "Саутгемптона" і призначив пенальті у ворота гостей.

Крім того, VAR за рахунку 4:0 скасував через міліметровий офсайд гол "Саутгемптона". Це остаточно зламало футболістів Ральфа Хазенхюттля, і вони пропустили ще 5 м'ячів.

Зазначимо, "Манчестер Юнайтед" став лише третім клубом, який виграв матч АПЛ з перевагою в 9 голів. 1995 року він із таким самим рахунком обіграв "Іпсвіч Таун", а позаминулого року "Лестер" на виїзді обіграв той-таки "Саутгемптон" - 9:0.

У той же час "Саутгемптон" повторив антирекорд, ставши першим клубом за останні 128 років, який програв два матчі у вищому дивізіоні Англії з різницею дев'ять або більше голів менше ніж за два роки - з моменту програшу "Лестеру" пройшов лише рік і 3 місяці.

Останнім клубом, який поступався з такою різницею м'ячів за проміжок часу менший, ніж два роки, а саме рік і 8 місяців, був "Дарвен", який поступився в квітні 1892 року "Вест Бромвічу" з рахунком 0:12, а в грудні 1893 року "Астон Віллі" - 0:9.

Перемога на "Олд Траффорд" дозволила МЮ зрівнятися за очками з "Манчестером Сіті", який сьогодні грає свій матч у Бернлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram