>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравець "Істанбула" повторив унікальне досягнення Руні в Лізі чемпіонів

У Ірфана Кахведжі чарівна ліва нога.

Гравець "Істанбула" повторив унікальне досягнення Руні в Лізі чемпіонів
Фото: twitter.com/OptaJoe

Напередодні завершився передостанній тур групового етапу Ліги чемпіонів.

Найзаплутаніша ситуація склалася в групі Н, де три команди: "Манчестер Юнайтед", "Парі Сен-Жермен" і РБ "Лейпциг" – набрали по 9 очок.

У 5-му турі німецький клуб грав у Туреччині з "Істанбулом ББ". Матч склався вкрай драматично. На 66-й хвилині іспанський легіонер "Лейпцига" Дані Ольмо довів рахунок до 3:1 і, здавалося, поховав інтригу.

Однак у стані господарів був один воїн, який не змирився з поразкою – це Ірфан Кахведжі.

Ще в кінці першого тайму 25-річний півзахисник не дозволив гостям піти на перерву, випереджаючи в рахунку на два м'ячі. Він відіграв один м'яч - 1:2.

А на 72-й і 85-й хвилинах шульга Ірфан вдруге і третє "підкував" голкіпера "Лейпцига" Петера Гулачі, оформивши хеттрик - 3:3.

На жаль для турецької команди, останнє слово було за футболістом "Лейпцига" Александером Сьорлотом, який у компенсований час установив остаточний рахунок - 3:4.

Проте особисто Кахведжі має підстави пишатися собою - він усі голи забив з-поза меж штрафного майданчика. Завдяки цьому повторив у ЛЧ досягнення ексфутболіста "Манчестера Юнайтед" Вейна Руні, який також усі свої три голи в турнірі забив з-поза меж штрафного в поєдинку проти іншого турецького клубу "Фенербахче" 2004 року.

Крім того, Кахведжі є лише третім гравцем в історії Ліги чемпіонів, який відзначився хеттриком, але при цьому його команда програла.

До нього це були Кріштіану Роналду, який виступав за "Манчестер Юнайтед" проти "Реала" (квітень 2003 року) і Гарет Бейл ("Тоттенгем" проти "Інтера" в жовтні 2010 року).
Огляд матчу 

"Істанбул ББ" - "Лейпциг".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram