>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На старті гонки Формули-1 болід вибухнув, пілот 32 секунди був у вогні (оновлено)

Ромен Грожан відбувся невеликими опіками.

Гонку Гран-прі Бахрейну в рамках "Формули-1" зупинили незадовго після старту через вибух боліда пілота команди "Хаас" Ромена Грожана. Болід французького гонщика на швидкості близько 275 км/год вилетів у відбійник після зіткнення з болідом росіянина Данила Квята. Від удару машину розірвало навпіл, болід загорівся.

Грожан, який був у вогні протягом 32 секунд, самостійно покинув болід. Його забрала "швидка".
Уточнимо, що на борту болідів на старті гонки знаходиться 100 кг палива.

Повідомляють, що французький пілот отримав невеликі опіки на руках і щиколотках, і зараз перебуває у медичному центрі автодрому. Також є підозра на переломи ребер.

Оновлення. Згодом гонку, яка так драматично розпочалася, поновили. Гран-Прі Бахрейну виграв новоспечений 7-разовий чемпіон світу Льюїс Гамільтон.

На подіумі гонщик "Мерседеса" стояв в оточенні гонщиків "Ред Булла" Макса Ферстаппена і Алекса Албона, які посіли друге і третє місце відповідно.

Додамо, що на рестарті гонки в аварію потрапив пілот команди "Рейсінг Поінт" Ленс Стролл, чий болід перекинувся після зіткнення з машиною того ж Квята.

Відзначимо, що Гран-прі Бахрейну був перенесений з кінця березня на кінець листопада і став першим етапом за межами Європи в календарі 2020 року, відкриваючи серію з трьох гонок поспіль, які завершують сезон.

Як повідомляли, гонку першого Гран-прі Тоскани Формули-1 двічі зупиняли через масові аварії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram