>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Всесвітнє антидопінгове агентство відреагувало на можливу відмову США фінансувати організацію

США не задоволені ставленням організації до Росії.

Всесвітнє антидопінгове агентство відреагувало на можливу відмову США фінансувати організацію
Фото: sports.ru

Американське Управління контролю за обігом наркотиків (DEA) закликало Конгрес США розглянути питання відмови від фінансування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Річ у тому, що в США вимагають провести реформи у WADA і там не задоволені "занадто м'яким" ставленням організації до Росії.

Відповідно до доповіді Управління, цього року США внесли в бюджет WADA 2,7 млн доларів, що значно більше, ніж будь-яка інша країна (загальний бюджет організації - 37,4 млн). З огляду на цей факт, в США не задоволені тим, що в керівництві WADA занадто мало американців і це непропорційно тій сумі, яку країна вкладає в агентство.

У WADA теж відреагували.

"WADA не повинно управлятися тільки декількома багатими країнами. Спортсмени, які змагаються проти атлетів зі США, приїжджають з усього світу. Тож американські спортсмени повинні дотримуватися тих самих жорстких правил, що й усі решта", - цитує заяву WADA Reuters.

При цьому в антидопінговому агентстві впевнені, що потрібні представники різних країн, щоб усі спортсмени дотримувалися правил, у тому числі й американські атлети.

"Для того, щоб усі дотримувалися правил, нам потрібні представники різних країн. Пропозиція розподіляти місця у WADA відповідно до суми їх грошового внеску не має сенсу. Якщо ми так зробимо, то багато країн втратять своїх представників у виконавчому комітеті, що не піде на користь світовому спорту. Стали б американці підтримувати ідею присутності в Конгресі членів тільки з найбагатших штатів?" - додали у WADA.

Варто зазначити, що США має місце в раді фонду WADA, але не має представника у виконавчому комітеті, а також у команді старших керівників організації, де представлено 17 членів, а також у комітеті WADA, де представлено 12 спортсменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram