>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Формулі-1 придумали революційний формат визначення стартової решітки на гонку

Кваліфікацію замінить мінігонка.

У Формулі-1 придумали революційний формат визначення стартової решітки на гонку
Льюис Хэмилтон
Фото: motorsport.com

У Формулі 1 розглядається можливість проведення експерименту з реверсивним порядком старту у час здвоєних етапів, з яких почнеться сезон 2020 року, повідомляє f1news.ru.

На нараді за участю Liberty Media, FIA і босів команд організатори чемпіонату запропонували спробувати провести на Red Bull Ring і в Сільверстоуні (якщо буде отримано дозвіл від британського уряду) замість традиційної кваліфікації спринтерську гонку з таким порядком старту. За її результатами визначиться стартова решітка недільного Гран-прі.

У суботу боліди підуть у мінігонку відповідно до позицій, які пілоти займають в особистому заліку, але в зворотному порядку, тобто перший стартовий ряд займуть представники Williams, а Льюїс Гемілтон як чемпіон світу почне спринт останнім. Інших подробиць наразі не відомо. Передбачають, що експеримент торкнеться тільки однієї з гонок здвоєного етапу, другому передуватиме звична кваліфікація.

За задумом авторів ідеї, оскільки дві гонки пройдуть на одній і тій самій трасі з тижневим інтервалом, це дозволить зібрати цінну і наочну інформацію, яка допоможе визначитися, чи варто застосовувати подібний формат у майбутньому.

Уже відомо, що ідею підтримує FIA, але відповідно до регламенту чемпіонату реалізувати її можна, тільки коли її одностайно підтримають усі десять команд.

Однак, як стало відомо Motorsport, проти нововведення виступають у чемпіонській команді "Мерседес".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram