>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Переможниця п'яти турнірів "Великого шолома" оголосила про завершення кар'єри

Марія Шарапова "повісила ракетку на цвях".

Переможниця п'яти турнірів "Великого шолома" оголосила про завершення кар'єри
Мария Шарапова
Фото: EPA/UPG

Російська тенісистка Марія Шарапова оголосила про завершення спортивної кар'єри.

Про своє рішення Марія написала в колонці американського журналу Vanity Fair.

"Тенісе, я говорю «до побачення», - написала 32-річна спортсменка. - Як можна залишити позаду єдине життя, яке знаєш? Як можна піти з кортів, на яких тренувалася з дитинства, з гри, яку любиш. Гри, яка подарувала тобі сльози і радість. Спорт, в якому ти знайшла сім'ю і уболівальників, які вболівали за тебе більш ніж 28 років. Для мене це нове, тож, будь ласка, пробачте мені".

Нагадаємо, експерша ракетка світу виграла п'ять турнірів "Великого шолому" в одиночному розряді - Вімблдон (2004), US Open (2006), Australian Open (2008) і "Ролан Гаррос" (2012, 2014 року).

Шарапова - одна з десяти тенісисток в історії, хто володіє т.зв. "кар'єрним шоломом" (виграла всі турніри "Великого шолома", але в різні роки).

Усього в послужному списку Марії 39 виграних турнірів WTA (36 в одиночному розряді). У 2012 році Шарапова здобула срібну медаль на Олімпіаді в Лондоні в одиночному розряді.

7 березня 2016 року Шарапова на екстреній пресконференції оголосила про позитивний допінг-тест на мельдоній. Через три місяці її дискваліфікували на два роки, але після апеляції термін відсторонення  зменшили до 15 місяців.

Після свого повернення Марія виграла лише один турнір WTA - в Тяньцзіні в 2017 році. Через проблеми з плечем, які турбують Шарапову в останні роки, вона була змушена знятися з багатьох турнірів. У рейтингу WTA вона опустилася на 373-й рядок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram