>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія може скористатися прецедентом виправдання канадської каноїстки

Рішення щодо Лоренс Венсан-Лапуант може "відімкнути скриньку Пандори".

Росія може скористатися прецедентом виправдання канадської каноїстки
Билял Махов (в красном трико)
Фото: СЭ

Триразовий чемпіон світу, срібний призер Олімпійських ігор-2012 у Лондоні з вільної боротьби в суперважкій ваговій категорії Білял Махов здав позитивну допінг-пробу на гормон росту. Тепер росіянину загрожує до чотирьох років дискваліфікації.

Махов попався на допінгу на нещодавньому рейтинговому турнірі, який завершився в Римі в середині січня. Там Махов упевнено дійшов до фіналу, де поступився суперникові з Ірану.

Зі свого боку президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі заявив, що дружина борця приймала гормон росту, тож імовірно, що Махова виправдають.

"Я розмовляв з Білялом, він не заперечує, що заборонений препарат міг потрапити в його організм, - заявив в інтерв'ю "Спорт-Экспрессу" Маміашвілі. - Він не говорить, що такого бути не могло. В останні роки в нього було багато травм, реабілітацію він проходив у Німеччині. Він регулярно проходив тестування, все було нормально. Але його дружина приймає гормон росту за медичними показаннями. Можливо, препарат міг випадково потрапити і до Махова".

При цьому президент російської спортивної федерації не виключає використання в захисті факту виправдання і поновлення в правах 11-разової чемпіонки світу Лоренс Венсан-Лапуант.

"Подивимося, які аргументи представить Махов, поки що я не можу про щось говорити. Нехай вирішує суд", - зазначив Маміашвілі.

Нагадаємо, канадська каноїстка, яка в серпні 2019 року провалила допінг-тест перед стартом спринтерського чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное в Угорщині, довела, що заборонена речовина - лігандрол - потрапила в її організм після сексуального контакту з бойфрендом.

Додамо, що Махов 2015 року став першим за майже пів століття борцем, який виграв в одному сезоні медалі чемпіонату світу і з вільної та греко-римської боротьби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram