>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У спорті назріває черговий антидопінговий скандал: UKAD не має наміру віддавати WADA проби сера Мо Фараха

У Британії не мають наміру віддавати WADA проби Фараха в рамках розслідування справи Салазара

У спорті назріває черговий антидопінговий скандал: UKAD не має наміру віддавати WADA проби сера Мо Фараха
Мо Фарах
Фото: EPA/UPG

Антидопінгове управління Великобританії (UKAD) готове протистояти будь-яким спробам Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) конфіскувати проби сечі і крові сера Мо Фараха для розслідування  справи спортсменів, підготовлених тренером Альберто Салазаром, повідомляє championat.com з посиланням на The Telegraph.

Екснаставника Фараха дискваліфіковано на чотири роки в США за порушення антидопінгових правил.

Голова UKAD Ніколь Сапстед заявила, що не віддасть зразків, які зберігають для повторного тестування, якщо не буде "достовірних доказів", що вони містять заборонені речовини.

Окрім того, UKAD відхилило прохання передати зразки Фараха для розслідування антидопінгового агентства США, коли Салазар подав апеляцію на 4-річну дискваліфікацію.

В UKAD заявили, що повторне тестування може призвести до погіршення зразків, які зберігаються до 10 років для тестування з використанням нових методів. Сапстед абсолютно впевнена, що допінг-проби є власністю лабораторії, котра взяла їх.

Зазначимо, Салазар був тренером Фараха з 2011 по 2017 рік.

Нагадаємо, британський легкоатлет сомалійського походження Фарах є чотириразовим олімпійським чемпіоном 2012 і 2016 років, 6-разовим чемпіоном світу і 7-разовим чемпіоном Європи в бігу на довгі дистанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram