>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ексгравець "Шахтаря" блиснув знанням восьмої для себе мови

Генріх Мхітарян є справжнім поліглотом.

Генріх Мхітарян
Фото: EPA/UPG
Генріх Мхітарян
Півзахисник "Роми" Генріх Мхітарян здивував свій клуб знанням італійської мови після матчу 14-го туру Серії А з "Вероною" (3:1), в якому йому вдалося відзначитися голом.

Після фінального свистка вірменський футболіст вирушив на інтерв'ю пресслужбі "вовків", де почав відповідати на запитання, демонструючи хороший рівень мови. І це незважаючи на те, що Генріх почав вивчати італійську мову всього три місяці тому.

І це тільки одна з восьми мов, якими він володіє. Крім своєї рідної вірменської, а також англійської, яку він вивчив у молодості і яку відточив за час виступу за "Манчестер Юнайтед" і "Арсенал", Мікі також говорить французькою - він жив у Франції до 7-річного віку, перш ніж повернутися до Вірменії.

Крім того, Мхітарян вивчив португальську, коли жив у Бразилії у віці 14 років, а також вільно володіє російською завдяки своїй бабусі й українською мовою, оскільки жив і грав за донецький "Шахтар" упродовж 5 років, а також доволі вільно розмовляє німецькою, бо три роки провів у Дортмунді.

Мхітарян перейшов у "Рому" з "Арсеналу" на правах оренди на початку вересня.

У нинішньому сезоні 30-річний гравець збірної Вірменії взяв участь у 5 матчах Серії А, в яких записав на свій рахунок 2 голи й 1 результативну передачу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram