>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК призупинив включення боксу в програму Олімпіади-2020 в Токіо

У Токіо можуть не побачити змагання боксерів.

Фото: МОК

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заморозив плани з проведення боксерського турніру на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо, інформує прес-служба організації. Таке рішення прийняв виконком МОК.

Воно базується на розслідуванні щодо Міжнародної асоціації боксу (AIBA). Як зазначають, у МОК викликає питання діяльність AIBA в галузі фінансів, управління та етики.

Крім того, МОК призупинив фінансування AIBA, продаж квитків, а також затвердження тестових заходів і доопрацювання графіка змагань.

AIBA при цьому заборонено використовувати олімпійські об'єкти і символи для рекламних матеріалів.

Нагадаємо, директор з питань етики та відповідності вимогам МОК Пакеретт Жирар Запеллі надіслала лист на ім'я виконувача обов'язків голови AIBA Гафура Рахімова. У ньому в ультимативній формі йшлося про те, що його висунення на пост президента федерації може вплинути на рішення МОК зберегти бокс у програмі Олімпіади-2020, оскільки функціонера підозрюють у зв'язках з кримінальним світом. Раніше департамент з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включив Рахімова до списку санкцій як одного з головних злочинців Узбекистану.

Вибори президента AIBA пройшли 3 листопада на конгресі організації в Москві. Президентом переобрали Рахімова.

Крім того, МОК відклав питання збереження важкої атлетики в програмі Ігор 2024 року в Парижі. Про це заявив директор з комунікацій МОК Марк Адамс на прес-конференції в Токіо, повідомляє "Спорт-Експрес".

Важка атлетика може бути не представлена на Олімпійських іграх через почастішання випадків позитивних допінг-проб спортсменів на минулих Олімпіадах, через що низку результатів на Іграх було переглянуто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram