>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ломаченко вважає помилкою перехід Усика у важку вагу (оновлено)

Олександру Усику потрібен більш плавний перехід у суперваговики.

Ломаченко вважає помилкою перехід Усика у важку вагу (оновлено)
Усик и Ломаченко
Фото: isport.ua

Абсолютному чемпіонові світу в першій важкій вазі Олександру Усику наразі рано думати про перехід у суперважку вагу, вважає чемпіон світу за версією WBA в легкій вазі Василь Ломаченко.

"Я думаю, що Олександрові наразі рано думати про суперважку вагу. Я вважаю, що йому потрібно провести ще кілька боїв у першій важкій вазі, і через кілька років він може переходити в більш високу вагову категорію", - цитує інтерв'ю українця для iFL TV СПОРТ.ua.

Нагадаємо, наступний свій поєдинок Усик проведе 10 листопада в англійському Манчестері проти британця Тоні Белью.

На кону будуть пояси Усика за версіями WBC, IBF, WBO і The Ring.

Оновлення. Небезпеку в переході Усика в більш важку вагову категорію бачить і екс-чемпіон світу Віталій Кличко.

Мер Києва вважає, що Олександрові буде важко, але в нього є шанси на успіх.

"Є позитивні приклади (переходу з напівважкої у важку вагу, - ред), але більшість із них недостатньо результативні. Є дві вагові категорії: важка і всі інші. Не дарма так говорив і Дон Кінг. А він у боксі все-таки щось розуміє, - цитує мера Києва Tribuna.com. - У суперважкій вазі зовсім інший бокс. Якщо в менших вагових категоріях акцент робиться на техніку, на роботу ніг, рухливість, то у важкій вазі акцент більше на силу ударів. І кількість поєдинків, що закінчуються нокаутом у важкій вазі, принципово відрізняється від інших вагових категорій. У цьому вся основа. В Олександра є всі шанси, він хороший боксер. Для нього це непросте рішення. І якщо він його прийме, то далі виступатиме у важкій вазі", - зазначив Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram