>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА розслідує причетність російського віце-прем'єра Мутка до допінгового скандалу

За підсумками розслідування може бути порушене питання про перенесення ЧС з футболу 2018 року.

ФІФА розслідує причетність російського віце-прем'єра Мутка до допінгового скандалу
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

Комітет з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) почав попереднє розслідування причетності віце-прем'єра Росії і глави російського футбольного союзу Віталія Мутка до допінгового скандалу.

Про це повідомляє Daily Mail.

Російський чиновник неодноразово згадується в доповіді Річарда Макларена. ФІФА намагається оцінити роль Мутка в державній системі з приховування вживання допінгу спортсменами.

Якщо у ФІФА доведуть провину Мутка, то його можуть відсторонити від футбольної діяльності. Крім того, може бути порушене питання про перенесення Чемпіонату світу з футболу 2018 року з РФ в іншу країну.

Поки що офіційні представники відмовляються від будь-яких звинувачень і коментарів. Проте місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в ФІФА повідомляють, що комітет з етики вже робив прямий запит Макларену і антидопінговому агентству з метою отримати документальні докази, необхідні для розслідування.

"Якщо з доповіді стане ясно, що був порушений етичний кодекс, то слідча палата вживатиме всі необхідні заходи, про які буде своєчасно повідомляти", - заявило джерело.

Нагадаємо, влітку 2015 року Комісія з етики ФІФА почала перевіряти ЧС-2018 в Росії з приводу обставин конкурсів на право проведення турнірів, які виграли Росія і Катар. Повідомлялося, що Європарламент готовий позбавити Росію ЧС-2018, якщо інформація про корупцію підтвердиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram