>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Сочі забрали чемпіонат світу з бобслею і скелетону

Рішення прийнято через кілька днів після виходу доповіді про допінг у Росії.

У Сочі забрали чемпіонат світу з бобслею і скелетону
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) вирішила не проводити чемпіонат світу-2017 у російському Сочі у зв'язку з можливим бойкотом. Місце проведення чемпіонату визначиться у найближчі дні.

У заяві федерації, опублікованій на офіційному сайті, названо дві головні причини перенесення світової першості. По-перше, спортсмени та тренери з усіх країн повинні зосередитися на змаганнях, а не на дискусіях і звинуваченнях. А по-друге, федерація вважає, що у ситуації, що склалася, зусилля Росії з підготовки чемпіонату світу не будуть оцінені належним чином.

У цій же заяві Міжнародна федерації бобслею і скелетону попросила всіх спортсменів дотримуватися правил фейр-плей і взаємної поваги, не забуваючи про презумпцію невинуватості щодо російських спортсменів.

Нагадаємо, що кілька днів тому збірна Латвії оголосила бойкот російському чемпіонату. У заяві було сказано, що латвійські спортсмени не будуть виступати там, де "вкрадено Олімпійський дух". Після цього про можливий бойкот заявили Південна Корея, Австрія і Німеччина.

Це сталося після того, як 9 грудня Світова антидопінгова асоціація (WADA) оприлюднила новий звіт про допінг у Росії, у якому стверджується, що більш як тисяча російських спортсменів були задіяні у маніпуляціях з допінгом або виграли від них. У другій доповіді канадського юриста Річарда Макларена підтверджується підміна допінг-проб російських спортсменів на Олімпійських іграх у Сочі у 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram