>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блаттер заявив, що йде з футболу

Нового президента ФІФА виберуть 26 лютого 2016 року.

Блаттер заявив, що йде з футболу
Зепп Блаттер
Фото: EPA/UPG

Відсторонений від посади президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер в інтерв'ю The Wall Street Journal розповів про своє рішення припинити роботу в футболі.

"Я завершив свою роботу у футболі. Я втратив віру в нашу організацію 27 травня, після того як у роботу втрутилися органи юстиції США. Того дня вони подали роботу ФІФА як діяльність мафіозної структури", - сказав Блаттер.

У понеділок, 21 грудня, Комітет з питань етики ФІФА на 8 років відсторонив Блаттера і голову УЄФА Мішеля Платіні від футбольної діяльності. Заборона стосується роботи і на міжнародному, і на національному рівні. Крім того, Платіні муситиме заплатити 80 тис. швейцарських франків як штраф, Блаттер - 50 тис.

Раніше в жовтні Комітет відсторонив голів ФІФА й УЄФА від футболу на 90 днів.

У вересні проти Блаттера порушили кримінальну справу. Його підозрюють у незаконному переказі Платіні двох мільйонів швейцарських франків 2011 року. Згодом Арбітражна палата комітету з етики ФІФА відкрила справи і проти Блаттера, і проти Платіні.

При цьому на початку грудня повідомляли, що внутрішнє розслідування ФІФА проти Блаттера не виявило свідчень корупції в цьому переказі.

У Цюриху наприкінці травня заарештували кількох можновладних чиновників ФІФА за звинуваченням у корупції. За даними слідства, протягом багатьох років у ФІФА відбувалися різні спекуляції із заявками на чемпіонат світу, а також маркетинговими угодами й договорами на мовлення. Арешти продовжилися в грудні.

Нового президента ФІФА виберуть 26 лютого 2016 року в Цюриху. Серед кандидатів - віце-президент ФІФА від Азії Алі бін аль-Хусейн, генсекретар Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Джанні Інфантіно, голова комітету ФІФА з розвитку футболу в Палестині Токіо Сексвале, колишній радник з міжнародних справ президента ФІФА Жерома Шампань, а також віце-президент ФІФА Салман бін Ібрахім Аль-Халіфа.

Восьмого президента ФІФА Блаттера вперше обрали керівником організації 1998 року. Після цього його переобирали на посаду голови 2002, 2007, 2011 і 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram