>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Призвідника бійки на "Олімпійському" судитимуть

Винуватець події перебуває під домашнім арештом

Призвідника бійки на "Олімпійському" судитимуть
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо винуватця бійки з темношкірими уболівальниками під час футбольного матчу між київським "Динамо" і лондонським "Челсі" 20 жовтня.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури.

"Наразі підозрюваого посадили під домашній арешт, також з ним уклали договір про визнання винуватості у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене групою осіб)", - наголошується в повідомленні.

Інші особи, які брали участь у бійці, встановлюються.

Нагадаємо, 20 жовтня під час матчу "Динамо" - "Челсі" на трибунах НСК "Олімпійський" група молодиків напала на глядачів, серед яких були темношкірі вболівальники. Інцидент зафіксували представники організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE). Київські вболівальники стверджують, що причина бійки була побутовою і не пов'язаною з расизмом. Тим часом, у FARE заявили, що побиття почалося виключно через колір шкіри постраждалих.

Контрольно-дисциплінарний комітет ФІФА покарав "Динамо" трьома домашніми матчами без глядачів. При цьому санкцію щодо третього матчу відклали на випробувальний термін - 3 роки. Також клуб оштрафували на 100 тис. євро.

Фанати не змогли підтримати "Динамо" у вирішальній грі групового турніру проти "Маккабі", а також у матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у Києві, який кияни виграли за порожніх трибун і вперше за 17 років вийшли у плей-оф Ліги чемпіонів.

10 грудня президент "Динамо" Ігор Суркіс заявив, що винуватця бійки знайдено, апеляцію в УЄФА - подано, а керівництво клубу "докладе всіх зусиль, щоб в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів вболівальники змогли потрапити на стадіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram