>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Челсі" звільнив Жозе Моуріньо (оновлено)

Команда "Особливого" йде на 16 місці в чемпіонаті.

"Челсі" звільнив Жозе Моуріньо (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Лондонський футбольний клуб "Челсі" в п'ятницю повідомив, що розриває контракт із 52-річним головним тренером Жозе Моуріньо через погані результати в чемпіонаті. Португалець очолював команду з червня 2013 року.

У минулому сезоні "Челсі" виграв Прем'єр-лігу з відривом у вісім очок від "МанСіті" і Кубок Ліги. Але цього року лондонці програли 9 із 16 матчів ліги і займають тільки 16 місце.

В останньому матчі "Челсі" програв "Лестеру" з рахунком 1:2.

Претендентами на місце португальця вважають Хосепа Гвардіолу, Гууса Хіддінка, Брендана Роджерса і Хуанде Рамоса.

Моуріньо є найуспішнішим тренером "Челсі", із ним команда тричі ставала чемпіоном Англії (двічі під час роботи у 2004-2007 роках), вигравала Кубок Англії 2007 року і чотири рази - Кубок Ліги.

Оновлення. Видання The Telegraph повідомляє, що лондонською командою до кінця сезону 2015/16 керуватиме голландський наставник Гус Хіддінк.

Останнім місцем роботи Хіддінка була збірна Нідерландів, з якою він провалив відбір до Євро-2016 і був відправлений у відставку.

69-річний фахівець прийме "Челсі" в подібній ситуації вдруге. У лютому 2009 року, коли президент "Челсі" Роман Абрамович звільнив Луїса Феліпе Сколарі за незадовільні результати, Хіддінк тимчасово очолив команду.

Тоді "Челсі" під керівництвом Хіддінка виграв Кубок Англії, перемігши у фінальному матчі "Евертон" із рахунком 2:1. Також лондонці вийшли в півфінал Ліги чемпіонів УЄФА, де на останній хвилині матчу-проти "Барселони" пропустили гол від Андреса Іньєсти, який зрівняв рахунок. У чемпіонаті лондонці фінішували на третьому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram