>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Россия

Вище керівництво Російського антидопінгового агентства пішло у відставку

Питання про нове керівництво РУСАДА вирішать пізніше.

Вище керівництво Російського антидопінгового агентства пішло у відставку
Допинг
Фото: newsfiber.com

Усе вище керівництво Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) пішло у відставку. Про зв'язок відставок із нещодавнім допінговим скандалом не повідомляють.

Про це повідомляє "Р-Спорт" із посиланням на радника міністра спорту РФ Наталію Желнову.

За її словами, питання про нове керівництво організації вирішать пізніше.

Раніше Раміл Хабрієв звернувся з проханням звільнити його з посади генерального директора РУСАДА. Він пояснив це зміною статутів організації. Зокрема було внесено положення про те, що посада генерального директора повинна бути основним місцем роботи для людини. Хабрієв обіймає посаду директора Національного науково-дослідного інституту громадського здоров'я ім. Семашка.

У Женеві 9 листопада відбулася прес-конференція Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), на якій незалежна комісія звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил. Міністр спорту РФ Віталій Мутко і спортсмени не погодилися зі звинуваченнями.

У доповіді WADA йдеться, що Всеросійська федерація легкої атлетики і московська антидопінгова лабораторія за участю Мінспорту і ФСБ підтасовувала дані про антидопінгові проби. Частина проб у московській лабораторії була знищена, що стало причиною позбавлення ліцензії та звільнення її директора Григорія Родченкова.

Нагадаємо, 16 грудня повідомляли, що Всеросійська федерація легкої атлетики "очистила" свою репутацію на рівні Росії, визнавши недійсними факти з фільму про застосування допінгу російськими спортсменами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram