>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Россия

Всеросійська федерація легкої атлетики "очистила" свою репутацію на рівні Росії

Російський суд "несподівано" визнав недійсними факти з фільму про застосування допінгу російськими спортсменами.

Всеросійська федерація легкої атлетики "очистила" свою репутацію на рівні Росії
Мария Фарносова (Савинова) - один из основных фигурантов допингового скандала
Фото: EPA/UPG

Басманний суд Москви визнав недійсними факти з фільму німецького телеканалу ARD і режисера Ганса-Йоахіма Зеппельта про застосування допінгу російськими спортсменами.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Позов про захист ділової репутації подала Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА). Організація попросила визнати факти недійсними і такими, що ганьблять ділову репутацію.

Після виходу фільму ВФЛА усунули від участі в міжнародних змаганнях.

Телеканал ARD випустив документальний фільм про систематичне застосування допінгу російськими спортсменами в грудні 2014 року. Легкоатлетка Юлія Степанова, яку дискваліфікували раніше за допінг, і її чоловік, колишній співробітник Російського антидопінгового агентства Віталій Степанов у фільмі розповіли, що російські спортсмени використовують заборонений допінг.

Всесвітнє антидопінгове агентство перевірило факти і в листопаді подало доповідь, у якій повідомило про порушення спортсменами антидопінгових правил перед Олімпіадою в Лондоні 2012 року. Після цього Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій відсторонила російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях. Російські спортсмени не погодилися зі звинуваченнями і подали колективний позов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram