ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада виділила 9,5 млн гривень на проектування метро на Троєщину

Також заплановано побудувати другий вхід на станцію метро "Вокзальна"

Київрада виділила 9,5 млн гривень на проектування метро на Троєщину
Фото: metro.kiev.ua

Київська міська рада виділила 9,5 млн гривень на проектування Подільсько-Вишгородської лінії метро на Троєщину.

Це рішення було ухвалено в рамках прийняття програми соціально-економічного розвитку Києва на 2016 рік. Згідно з документом, загальний обсяг фінансування програми зі спеціального фонду міського бюджету дорівнює 2,025 млрд грн. Крім того, передбачено 156 млн грн з держбюджету і 2,183 млрд грн - власні та залучені кошти.

У рамках програми виділено 40 млн гривень на продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Частина цієї суми буде використана на подальше проектування моста і відселення.

Також Київрада виділила 2,5 млн гривень на спорудження другого ходу на станцію метро "Вокзальна".

23 млн гривень передбачено на зміцнення фундаменту будинків, яким загрожує зсув. Зокрема схилу будинку на Червонозоряному проспекті (зараз для ліквідації наслідків обвалу схилу на цьому об'єкті вже виділено 17 млн гривень).

Нагадаємо, Троєщина розташована на північному сході Києва, в районі проживає понад півмільйона жителів. Проект включення Троєщини в мережу метрополітену розробили ще в минулому столітті, проте через брак грошей будівництво досі не розпочато.

Загальну вартість будівництва гілки метро на Троєщину оцінюють у більш ніж $2 млрд. Гроші для нього планували позичити в російського Внешэкономбанка. З урахуванням нинішніх відносин між Україною і Росією ця позика виглядає нереальною.

У липні Кабмін повідомляв, що польський бізнес готовий інвестувати близько 200 млн доларів у будівництво метро на Троєщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram