>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Внутрішнє розслідування ФІФА не підтвердило провини Блаттера

Переказ у розмірі 2 млн франків не був злочинним, заявила швейцарська газета.

Внутрішнє розслідування ФІФА не підтвердило провини Блаттера
Зепп Блаттер
Фото: EPA/UPG

Внутрішнє розслідування ФІФА стосовно голови футбольної асоціації Йозефа Блаттера не знайшло підтвердження корупції в переказі на 2 млн швейцарських франків на адресу голови УЄФА Мішеля Платіні. Про це повідомила в середу з посиланням на джерело швейцарська газета Handelszeitung.

26 вересня комітет з етики ФІФА почав розслідування стосовно Блаттера і Платіні. Це сталося після того, як Платіні підтвердив отримання 2 млн франків від Блаттера. При цьому француз заявив, що отримав гроші по роботі.

Блаттер, який очолював ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, проте вже 2 червня оголосив про відхід після звинувачень у корупції. Залишити свою посаду він планує після 26 лютого 2016 року, коли пройдуть вибори нового керівника. До цього моменту Блаттер - в. о. президента ФІФА. Стосовно Блаттера у Швейцарії порушено кримінальну справу за підозрою в халатності та розкраданнях. Чиновникові інкримінують пропозицію хабара Платіні. Крім того, його обвинувачують в укладенні контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах. У штаб-квартирі Міжнародної федерації і в кабінеті Блаттера пройшли обшуки.

8 жовтня глави ФІФА та УЄФА були відсторонені від посад на 90 днів. На такий самий термін було відсторонено від посади генсека ФІФА Жерома Вальке. Колишній віце-президент ФІФА, один із претендентів на пост президента організації, Чон Монд, усунений від футболу на шість років.

Через скандал Платіні не зміг подати кандидатуру на посаду голови ФІФА.

Тимчасово виконувачем обов'язків президента ФІФА зараз є керівник Африканської конфедерації футболу (КАФ) камерунець Ісса Хаят, УЄФА - іспанець Анхель Марія Вільяр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram