>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мюнхен вирішив поборотися за Олімпіаду-2022

За правилами МОК, Німецький олімпійський комітет повинен подати заявку на участь.

Мюнхен вирішив поборотися за Олімпіаду-2022
Фрагмент постера за Олимпиаду-2022 в Мюнхене

Мюнхенські політики мають намір претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Про цю громадянську ініціативу заявив член міської ради Мюнхена, представник Християнсько-соціального союзу Маріо Шмідбауер.

Мюнхен претендував на проведення Олімпіади 2018 року, проте його заявка провалилася, поступившись південнокорейському Пхенчхану. Після цього Німецький олімпійський комітет, федеральна та регіональна влада домовилися, що нову заявку Мюнхена і Гарміш-Партенкірхену подадуть тільки за згодою населення. Маріо Шмідбауер розраховує зібрати необхідні для схвалення 34 000 підписів уже до січня 2013 року.

Згідно з правилами МОК, Німецький олімпійський комітет повинен подати заявку на участь конкретного міста в боротьбі за право прийняти Олімпіаду-2022 до 14 листопада 2013 року. При цьому DOSB має намір ухвалити остаточне рішення про участь Мюнхена тільки після виборів у Бундестаг, які відбудуться восени 2013 року.

Востаннє Олімпіада проходила в Мюнхені 1972 року, тому в політичних колах надають особливого значення можливості провести її рівно через 50 років. Олімпіада-72 запам'яталася передусім терактом проти ізраїльських спортсменів, який здійснили палестинські терористи. Вони проникли в розташування збірної Ізраїлю, вбили двох людей і ще дев'ятьох узяли в заручники.

В обмін на їхнє звільнення бойовики зажадали відпустити з ізраїльських в'язниць своїх товаришів, але уряд Голди Меїр відмовився йти на поступки і дозволив німцям провести силову операцію. Однак вона провалилася: було вбито всіх заручників, а також одного поліцейського. Спецпризначенцям удалося ліквідувати п'ятьох терористів, а решту трьох узяти під варту. Згодом влада Німеччини обміняли затриманих на німців, узятих у заручники іншими палестинськими терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram