>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич: "На українців в Європі розраховувати складно"

Коуч харків'ян і один з кандидатів на посаду головного тренера збірної критикує українських футболістів.

Маркевич: "На українців в Європі розраховувати складно"
Фото: Дмитрий Неймырок

Говорячи на тему дисбалансу легіонерів і українців в команді, головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич зазначив, що Оберемко та Лисенко будуть виставлені на трансфер.

- Очевидно, що одна з головних проблем "Металіста" - нерівний склад. Але це лише означає, що взимку потрібно буде активно попрацювати на українському трансферному ринку. Ми це розуміємо, але від нинішньої проблеми нікуди не подінешся. Той факт, що в Лізі Європи в стартовому складі першого матчу зіграли два українці, а другого - лише Горяїнов, підтверджує думку, що на українців і в Європі розраховувати складно.

Якщо відверто, то просто використовую тих, хто під рукою, - не більше, не менше. Скажімо, в матчі з "Шахтарем" не могли грати травмовані Барвінок і Ребенок, а також пропускав зустріч дискваліфікований Едмар. У підсумку, довелося ставити Березовчука, який до цього довго не мав змагальної практики, лікувався. У підсумку, Андрій зіграв на морально-вольових і не зіпсував каші, але, уявіть тільки, як ми повинні перебудовуватися і шукати вихід з ситуації, коли не можемо розраховувати хоча б на одного-двох українців.

Ребенок і Шарпар? Ребенок повинна виконувати на полі ті самі функції, що і Тайсон і Вілліан. Але, не прагнучи образити Павла, зазначу, що бразильці просто сильніші за нього. А Шарпар - гравець рівня середняка українського чемпіонату. Обидва будуть виставлені найближчим часом на трансфер.

Лисенко і Оберемко так само є гравцями рівня команд без завдань, хоча в таких колективах, мабуть, були б на провідних ролях. Щодо Оберемка зазначив би, що він має непоганий рівень майстерності, але якщо Андрій хоче грати, то потрібно демонструвати ще й характер. Звичайно, якщо це можливо в цьому випадку. Загалом, нам здавалося, що зможемо обох реанімувати для висококласного футболу, але...

Прізвища цих виконавців називати не буду, щоб зайвий раз не розбурхувати громадськість, але скажу так: в кожному клубі прем'єр-ліги є один-два футболісти високого класу. Але як тільки починаєш говорити про трансфер... Не знаю, як люди взагалі можуть вимовити такі неадекватні суми...

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram