ГоловнаСуспільствоВійна

Джерела: у вересні не менше 10 000 солдатів з КНДР перебували на полігонах Росії

Підтверджень того, що вони вже на фронті, поки немає. 

Джерела: у вересні не менше 10 000 солдатів з КНДР перебували на полігонах Росії
Фото: EPA/UPG

Станом на вересень Північна Корея відправила до російської армії близько 10 000 осіб. Вони "розкидані" по чотирьох полігонах, повідомили джерела LB.ua.

Це полігони в Усурійську, Благовіщенську, Владивостоці і Хабаровську. Достовірних даних про те, що громадян КНДР уже перекинули на війну в Україну, поки немає.

Про те, що Пхеньян уже надіслав до Росії близько 10 000 своїх солдатів, писало і видання Kyiv Independent з посиланням на анонімного західного дипломата. Цей співрозмовник сказав, що поки невідомо, який тип солдатів приїхав з КНДР до Росії і які ролі вони там виконують.

Участь КНДР у війні проти України

Учора український президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія отримала від КНДР не лише зброю, а і людей для армії та роботи на її заводах. До того, 14 жовтня, він повідомив, що Північна Корея фактично включилася у війну проти України. Наступного дня керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко спростував інформацію про те, що Пхеньян відправить у російську армію 100 000 осіб. За його словами, лише менше відсотка офіцерів КНДР володіють російською.

На думку керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, з-поміж союзників Москви найбільше проблем для України створює Пхеньян. Північна Корея постачає росіянам неспівставну з іншими допомогу, говорив він ще у вересні. 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram