ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін призначив бригадного генерала юстиції Сергія Мельника заступником міністра оборони

З початку повномасштабного вторгнення Сергій Мельник керував обороною міста Харкова.

Кабмін призначив бригадного генерала юстиції Сергія Мельника заступником міністра оборони
Сергій Мельник
Фото: Міноборони

Кабінет Міністрів України, за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, призначив заступником міністра оборони бригадного генерала юстиції Сергія Миколайовича Мельника. Про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

Сергій Мельник народився 12 липня 1977 року у Вінницькій області. У 1999 році закінчив Харківський військовий університет, після чого розпочав кар’єру на керівних посадах Військово-юридичного факультету Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. У 2009 році здобув другу вищу освіту.

З 1999 року проходив службу на різних посадах в бойових бригадах Протиповітряної оборони. 

З листопада 2019 року обіймав посаду начальника Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У 2022 році Сергій Мельник успішно закінчив курси вищого керівного складу стратегічного рівня (L-4) Національного університету оборони України.

З початку повномасштабного вторгнення керував обороною міста Харкова.

Новопризначений заступник міністра є доктором юридичних наук, професором військового права, заслуженим працівником освіти України та лауреатом Державної премії України в галузі освіти.

  • Також сьогодні, 11 жовтня, Кабмін призначив Сергія Боєва заступником міністра оборони. Він відповідатиме за європейську інтеграцію. До нині заступником з цих питань був Балануца.
  • 1 жовтня міністр оборони Умєров повідомив, що подав на звільнення трьох своїх заступників та державну секретарку міністерства. Втім уряд звільнив лише держсекретарку і одного заступника – Станіслава Гайдера.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram