ГоловнаСуспільствоВійна

Буданов був на ключовому етапі звільнення Вовчанського агрегатного заводу, – ГУР

Начальник розвідки безпосередньо керував операцією.

Буданов був на ключовому етапі звільнення Вовчанського агрегатного заводу, – ГУР
У ГУР розповіли деталі спецоперації на Вовчанському агрегатному
Фото: Скріншот відео

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов був присутнім на ключовому етапі звільнення Вовчанського агрегатного заводу. 

Про це розповів командир підрозділу «Стугна» спецпідрозділу Тимура ГУР МО України з позивним Лінукс в ефірі національного телемарафону. 

"Ні для кого не таємниця, що Кирило Олексійович Буданов часто безпосередньо бере участь в операціях. Конкретно в цій операції він був з нами в ключовий момент, на ключовому етапі. Кілька діб був присутній, безпосередньо керував місією. Безумовно, це підтримує бійців, дає їм мотивацію", – розповів розвідник.

Він додав, що одним із важливих факторів під час здійснення місії  була чітка координація між задіяними у штурмі групами спецпідрозділу Тимура –"Стугна", "Парагон", "Юнгер", РДК, БДК, "Терор". 

"Кожна з цих груп мала свою специфіку роботи, і загалом вдалось дотриматись цієї координації. Це завжди важливо в будь-яких підрозділах", – наголосив Лінукс.

За його словами, важливим етапом місії стало непомітне для ворога накопичення наших сил і засобів у районі проведення бойового завдання. 

"Це якраз класика операцій для спецпідрозділів. Це складна кількаетапна операція, до виконання якої були залучені великі сили: і безпілотних систем, і артилерії, і особового складу, який має досвід зачистки подібних будівель. Тож це було завдання для нас, і ми його виконали повністю", – зазначив розвідник. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram