ГоловнаСуспільствоВійна

ЗМІ: Новий командувач Об'єднаних сил Гнатов замінить генерала Содоля і в ОСУВ "Хортиця"

Оперативно-стратегічне угруповання відповідає за усю східну ділянку фронту.

ЗМІ: Новий командувач Об'єднаних сил Гнатов замінить генерала Содоля і в ОСУВ "Хортиця"
Президент Володимир Зеленський і генерал Андрій Гнатов

"Українська правда" з посиланням на власні джерела у військовому командуванні стверджує, що новопризначений очільник Об'єднаних сил ЗСУ Андрій Гнатов невдовзі стане також командувачем Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця". 

Як стверджує видання, генерал Юрій Содоль, замість якого Президент Володимир Зеленський призначив в Об'єднані сили Гнатова, формально ще кілька днів буде командувати ОСУВ, яке відповідає за усю східну ділянку фронту. 

Журналісти переконують, що для Генерального штабу звільнення Содоля не стало несподіванкою, а Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вирішив не сперечатися з цим рішенням. Конфлікт довкола Содоля почали сприймати як протистояння нових та старих командирів, і Сирський прагнув уникнути такого сценарію, щоб не зашкодити фронту.

Президент замінив Содоля цього тижня. Цьому рішення Президента передувало звернення начальника штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдана Кротевича до Державного бюро розслідувань. Кротевич закликав провести розслідування щодо Содоля і звинуватив генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами.

Більше на цю тему – в матеріалі "Роман Костенко: «Звільнення командувачів у Facebook може призвести до негативних наслідків»".

   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram