ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч та ранок вівторка, 4 червня: атака на Дніпро, вибухи в Одесі, обстріли північного прикордоння

Нічна повітряна атака, 137 бойових зіткнень, бої на Сіверському та Покровському напрямках, втрати окупантів, ворожі обстріли.

Головне за ніч та ранок вівторка, 4 червня: атака на Дніпро, вибухи в Одесі, обстріли північного прикордоння
Фото: Телеграм / Олег Синєгубов

Російська армія вранці 4 червня атакувала Дніпро. ППО збила обидві ракети, але внаслідок падіння уламків є пошкодження і потерпілі. Серед них – діти. Одномісячний малюк у задовільному стані й лікуватиметься амбулаторно, а 17-річний юнак у лікарні в стані середньої тяжкості, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

"Постраждали й 68-річний чоловік і три жінки – 32, 36 і 56 років. Одна з них госпіталізована, лікарі оцінюють її стан як середньої тяжкості", – сказав він. Також поранено 37-річного чоловіка – він наразі в лікарні.

За даними від МВС, загалом ушкоджень внаслідок російської атаки зазнали уже восьмеро дніпрян (спершу було відомо про сімох).

В ОВА говорили, що пошкоджено півтора десятки авто. Вибиті вікна у приватних будинках, багатоповерхівках та лікарні.

Російська армія в ніч на 4 червня вдарила по Дніпропетровській області двома ракетами "Іскандер-К" з території окупованого Криму.

Обидві ракети збили зенітні ракетні підрозділи в межах Дніпропетровської області, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

"Крім того, близько до опівночі противник застосовував чотири безпілотні літальні апарати (тип встановлюється) на північному напрямку. Два знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони на Чернігівщині, ще два припинили своє існування самостійно", – повідомив Олещук.

Упродовж доби відбулося 137 бойових зіткнень. Росія завдала трьох ракетних ударів із застосуванням 8 ракет, 62 авіаударів, зокрема з застосуванням 56 КАБів, здійснила 2200 обстрілів, зокрема 128 із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні дії.

На Куп'янському напрямку було 16 бойових зіткнень. Захисники відбили атаки ворога в районах Синьківки і Берестового Харківської області та Стельмахівки Луганської області, повідомив у ефірі телемарафону речник Генштабу Андрій Ковальов.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 27 атак у районі населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Іванодарівка, Виїмка, Роздолівка Луганської області.

На Покровському напрямку захисники відбили 52 атаки окупантів у районах населених пунктів Зелене Поле, Новоолександрівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Новопокровське, Птиче, Невельське Донецької області. Там ворог за підтримки авіації намагався вибити українські підрозділи.

Детальніше про оперативну ситуацію – в новині.

Генштаб також інформує, що за минулу добу Сили оборони ліквідували ще 1290 військових. Загальні втрати особового складу окупантів з початку повномасштабного вторгнення становлять 512 420 осіб. Також РФ втратила 15 танків (загалом 7794), 18 бойових броньованих машин (15020), 65 артилерійських систем (13345) та 2 РСЗВ (1092).

Про інші втрати ворога – в новині.

В Одесі пролунав вибух. Про це о 9:28 написав у Telegram мер міста Геннадій Труханов. За декілька хвилин до цього в області оголосили повітряну тривогу. В Повітряних силах попереджали про балістичну загрозу.

Російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей. Загалом упродовж доби нараховано 24 обстріли (83 вибухи) із різних видів озброєння, повідомляє ОК “Північ”. 

Більше інформації – в новині.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у мережі X розповів про зустріч з українською правозахисницею, лауреаткою Нобелівської премії миру Олександрою Матвійчук.

За словами урядовця, розмова з головою організації "Центр громадянських свобод" була "потужним нагадуванням, що права і свободи ніколи не гарантовані, а за них важко борються та захищають".

У Олександри Матвійчук нині "канадське турне". Окрім аудієнції з Трюдо, в неї заплановані інші зустрічі в Оттаві, Торонто, Монреалі та Вінніпезі.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу! 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram