ГоловнаСуспільствоВійна

​"Поганий місяць для Чорноморського флоту РФ": Сили оборони підсумували втрати росіян за березень

Один корабель затонув, ще три – пошкоджено.

втрати Чорноморського флоту РФ за березень
Фото: Сили оборони Півдня
втрати Чорноморського флоту РФ за березень

Cили оборони півдня України підсумували втрати Чорноморського флоту Росії за березень.

Про йдеться у повідомленні в Telegram.

Так, у березні затонув російський сторожовий корабель "Сергей Котов", а також пошкоджені великі десантні кораблі "Костянтин Ольшанський", "Ямал", "Азов" та розвідувальний корабель "Іван Хурс".

"Поганий місяць для Чорноморського флоту РФ", – зазначають військові.

Російська сторона про ці втрати не повідомляла.

  • 24 березня ЗСУ повідомили, що Сили оборони уразили російські великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов", центр зв’язку та кілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ.
  • Згодом Військово-морські сили повідомили про ураження ще одного російського корабля "Іван Хурс" в окупованому Севастополі 23 березня.
  • У травні 2023 дрони "Magura V5" вже атакували російський розвідувальний корабель "Іван Хурс". Щоправда тоді у російському Міноборони заявляли, що атаку відбили. А от у ГУР стверджували, що таки завдали ураження цьому кораблю.
  • Також у березні Сили оборони атакували ракетами "Нептун" десантний корабель "Костянтин Ольшанський" – це український великий десантний корабель, який 10 років тому був захоплений російськими окупантами.

    За даними ВМС ЗСУ, в російських окупантів на ходу залишилось п'ять з тринадцятьох великих десантних кораблів. Аби зберегти залишки свого флоту, росіяни встановлюють баржі біля входу в Новоросійський морський порт. Наразі у Чорному морі встановлні чотири таких баржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram