ГоловнаСуспільствоВійна

Поліцейські відкрила кримінальну справу щодо харківʼянки, яка підтримує російське вторгнення

Свідки підтвердили проросійську позицію фігурантки та повідомили про конфлікти з нею через це.

Поліцейські відкрила кримінальну справу щодо харківʼянки, яка підтримує російське вторгнення
Харківʼянка заперечувала вторгнення РФ та окупацію
Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області

Харківʼянка у інтерв’ю заперечувала збройну агресію Росії, підтримувала вторгнення і окупацію частини територію України, а також засуджувала дії української влади.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області. 

Правоохоронці встановили особу жінки, яка давала це інтерв’ю. Нею виявилася 59-річна жителька Шевченківського району Харкова. Вона також постраждала внаслідок ракетного обстрілу.

Поліцейські опитали свідків, котрі підтвердили проросійську позицію фігурантки та повідомили про конфлікти з нею через це.

Правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять необхідні слідчі дії.

  • Правоохоронці заочно повідомили 36-річній мешканці Харківської області про підозру у співпраці з російськими окупантами.
  • 12 років тюрми отримав колаборант, який після окупації Ізюма добровільно вступив до окупаційної "філії" російського МВС.
  • СБУ та поліція викрили мешканця Харківщини на пособництві РФ і запобігли його втечі на тимчасово окуповані території України.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram