ГоловнаСуспільствоВійна

Командир Третьої штурмової бригади: "Відходимо, щоб повернутися"

Андрій Білецький подякував бійцям за стійкість.

Командир Третьої штурмової бригади: "Відходимо, щоб повернутися"
Андрій Білецький
Фото: facebook/Андрій Білецький

Командир 3-ої окремової штурмової бригади Збройних Сил Андрій Білецький оприлюднив заяву щодо виведення підрозділу з Авдіївки, про яке раніше повідомив Генштаб ЗСУ.

На сторінці 3 ОШБр у Telegram він подякував бійцям за гідну оборону в умовах тотальної переваги ворога в живій силі, техніці та снарядах.

"Зробили все і навіть більше. Дякую за стійкість кожному", - написав Білецький.

Він також висловив подяку командуванню за виважене рішення. Та пообіцяв, що бригада "відходить на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Бій триває".   

  • Позавчора командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський назвав контрольованою і складною ситуацію в Авдіївці. Він повідомив, що там проходять маневри ЗСУ.
  • Третя штурмова бригада підтвердила, що її підрозділи терміново відправили до Авдіївки для підсилення. Вранці бійці повідомили, що окупанти проводять безперервні обстріли та штурмові дії, застосовують в Авдіївці фосфорні снаряди проти коксохімічного заводу. Від цих снарядів горять цистерни з мазутом, і отруйний дим поширюється всією територією підприємства.
  • Також у бригаді сказали, що частина її військових перебувають у повному оточенні і намагаються прорватися. 
  • Потім Командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський підтвердив, що є рішення виходити з позиції "Зеніт" на сході Авдіївки. 
  • Зеленський каже, що в Авдіївці командування застосовує "нові підходи".
  • Станом на 15 годину Тарнавський говорив, що в районі Авдіївки проводяться рейдово-ударні дії, щоб розширити логістичні коридори. 
  • Також учора Третя штурмова розповіла, що проти неї в Авдіївці Росія задля не менше 15 000 окупантів. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram