ГоловнаСуспільствоЖиття

УП: новий командувач ТрО керував Внутрішніми військами при розгоні Майдану

Також він розповідав про розбір барикад та про постраждалих "беркутівців". 

УП: новий командувач ТрО керував Внутрішніми військами при розгоні Майдану
Ігор Плахута, новий командувач ТрО
Фото: УНІАН

Ігор Плахута, якого Володимир Зеленський сьогодні, 11 лютого, призначив на посаду командувача військами Територіальної оборони, на час Революції Гідності працював у МВС та керував силами Внутрішніх військ під час розгону Майдану.

Про пише Українська правда. 

Як йдеться у матеріалі, в ніч на 10 грудня 2013 року правоохоронці зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану. Пізніше Плахута, який на той час займав почаду начальника управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС, заявив, що для розчистки вулиць залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону "Беркут".

Пізніше він сказав, що "люди в чорному, які розбирали барикади, були комунальниками".

Також Плахута повідомляв про постраждалих "беркутівців". 

"Внаслідок звільнення рогу вулиць Банкової та Лютеранської від барикад мітингувальників постраждало двоє правоохоронців – співробітники внутрішніх військ та "Беркуту". Про це повідомив присутній на місці події начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Ігор Плахута", – йдеться у матеріалі Української правди за 2013 рік. 

Тоді ж, як писало видання, Плахута заявив, що співробітник "Беркуту" отруївся газом, який проти нього застосували мітингувальники, а один військовослужбовець постраждав в утиснені. 

21 січня 2014 року посадовець МВС вийшов до мітингувальників для перемовин, і, як йдеться у матеріалі, це був саме чинний командувач військами Територіальної оборони. 

У 2005–2008 роках Плахута служив командиром Окремої президентської бригади.

Станом на 2009 рік був командиром 169-го навчального центру. Згодом – начальником управління Південного територіального командування Внутрішніх військ МВС.

  • Сьогодні указом президента призначено нового командувача Сил територіальної оборони. Посаду отримав Ігор Плахута.
  • Зеленський призначив і нового командувача Сухопутних військ України. Ним став генерал-майор Олександр Павлюк. 
  • З'явилися укази і щодо звільнення Сергія Наєва з посади Командувача об'єднаних сил ЗСУ. На цей пост призначили Юрія Содоля.
  • Крім того, Зеленський змінив командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ. Цю посаду обіймав Максим Миргородський. Новим командувачем став Ігор Скибюк.
  • 8 лютого Президент України Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України. Натомість на його місце призначив Олександра Сирського.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram