ГоловнаСуспільствоВійна

Умєров повідомив про рішення змінити керівництво ЗСУ

Він подякував головнокомандувачу Валерію Залужному. 

Умєров повідомив про рішення змінити керівництво ЗСУ

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про сьогоднішнє рішення замінити керівництво ЗСУ. Він подякував Головнокомандувачу Валерію Залужному. 

Прямо про те, кого саме з керівництва ЗСУ замінять, міністр не сказав. Указу про звільнення Залужного станом на цю хвилину не публікували. 

"Генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними Силами України під час Великої Війни з росією. Збройні Сили України разом з усім Народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність, і продовжують щодня захищати нашу незалежність. Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги", – сказав він.

За декілька хвилин до цього майже синхронно повідомлення про зустріч опублікували президент України і головнокомандувач ЗСУ. Зеленський сказав, що запропонував Залужному "надалі бути в команді". Залужний повідомив, що прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. 

  • 29 січня одночасно в декількох українських медіа з'явилися дані про підготовку звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Однак речник президента Сергій Никифоров у спілкуванні з журналістами УП повідомив, що президент Залужного не звільняв. 
  • ZN.UA писало, що Зеленський і Залужний дійсно мали зустріч у понеділок, на якій головкому "запропонували" піти у відставку і натомість отримати невизначену посаду радника чи помічника. Джерела видання повідомили, що у відповідь на цю пропозицію Залужний сказав, що це право Верховного головнокомандувача вирішувати, з ким йому працювати. Але, за їхніми словами, рапорт він не писав і не збирається.
  • Після цього президент сказав, що думає над заміною низки державний керівників. Проте він міркує над заміною керівників не лише у військовій сфері.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram