ГоловнаСуспільствоЖиття

Угорські і польські перевізники блокуватимуть 6 КПП на кордоні з Україною

Завтра з 10 години ранку розпочнеться страйк перевізників.

Угорські і польські перевізники блокуватимуть 6 КПП на кордоні з Україною
Фото: Радіо Люблін

У Держприкордонслужбі України розповіли, на яких пунктах пропуску на кордоні з Польщею та Угорщиною очікуються блокування. Причиною для блокування стало рішення Єврокомісії про продовження ще на рік повного відкриття ринку ЄС для української продукції, в тому числі аграрної.

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Відомо, що 9 лютого о 10:00 розпочнеться страйк польських фермерів на ділянках, що межують з українськими пунктами пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Шегині".

Протестувальники налаштовані пропускати по одній вантажівці на годину в пунктах пропуску "Ягодин" та "Шегині", у напрямку пункту пропуску "Рава-Руська" – по дві. Гуманітарний вантаж та автобуси обіцяють пропускати безперешкодно.

Крім того, з 12 лютого блокування вантажівок розпочнеться через пункти пропуску "Устилуг" та "Угринів". Пропуск транспорту здійснюватиметься по три вантажівки на годину.

Також угорські прикордонники попереджають про акції протесту фермерів 9 лютого на автошляху до пункту пропуску "Захонь", що навпроти українського "Чоп (Тиса)". Попередньо, учасники акції не блокуватимуть пропуск автотранспорту.

Причиною для блокування стало рішення Єврокомісії про продовження ще на рік повного відкриття ринку ЄС для української продукції, в тому числі аграрної.

  • Раніше анонсувалося, що 9 лютого польські фермери розпочинають загальнонаціональний страйк з блокування всіх пунктів пропусків на кордоні між Польщею та Україною.
  • Польські фермери анонсували блокування ще одного пункту пропуску на кордоні з Україною – "Зосин-Устилуг". 
  • Блокування на україно-польському кордоні поляки почали 6 листопада. Перевізники стали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Гребенне", вимагаючи скасування лібералізації перевезень, на які ЄС пішов задля підтримки української економіки.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram