ГоловнаСуспільствоЖиття

Пункт пропуску “Угринів-Долгобичув” відкриють для порожніх вантажівок (оновлено)

Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.

Пункт пропуску “Угринів-Долгобичув” відкриють для порожніх вантажівок (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Відзавтра пункт пропуску “Угринів-Долгобичув” у Львівській області, який зазвичай працював лише для легкового транспорту та автобусів, відкриють для проїзду порожніх вантажівок.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Пропуск транспортних засобів розпочнеться після опівночі.

“З 01:00 4 грудня 2023 року з України до Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн)”, − зазначено у пресрелізі.

Прикордонники зазначають, що відкриття “Угриніва” є першим пунктом з переліку заходів, які реалізовуються для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

Міністр інфраструктури України Олексій Кубраков зазначив, що домовитись про запуск смуги вдалося у співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством за підтримки Єврокомісії. Порожні вантажівки, зокрема цистерни, з України можуть починати рух на цей пункт пропуску.

Поки він працюватиме в тестовому режимі, реєструватись в чергу на перетин кордону не потрібно.

“Водночас, підтримувати порядок руху та допомагатимуть водіям за необхідності будуть колеги з Укртрансбезпеки”, − додав Кубраков.

Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.

Нагадаємо, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що через блокування кордонів польськими перевізниками на кордону у сторону України утворилася черга з понад 2,5 тисячі вантажівок.

Рух для автобусів і для легкових транспортних засобів не блокується ні на виїзд із Польщі, ні на в’їзд в цю країну. Щодо руху гуманітарних вантажів, то він відбувається в невеликому кількісному показнику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram