ГоловнаСуспільствоВійна

ВМС України підтвердили пошкодження російського корабля “Павел Державин” біля Севастополя

При цьому речник ВМС повідомив, що не може розповісти всіх деталей.

ВМС України підтвердили пошкодження російського корабля “Павел Державин” біля Севастополя
Фото: скриншот відео

Речник ВМС ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук підтвердив, що корабель Чорноморського флоту РФ “Павел Державин” напередодні отримав пошкодження в Чорному морі поблизу окупованого Севастополя. 

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

“Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є”, – сказав Плетенчук.

Він уточнив, що “Павел Державин” є кораблем російського флоту, хоча раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

“Вони мають однакову назву. Наскільки я пам'ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель”.

Раніше ЗМІ та місцеві телеграм-канали повідомили, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель Чорноморського флоту Росії “Павел Державін”. 

Тоді керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк зазначала, що в ЗСУ уточнюють, чи це правда, проте зауважила, що «все може бути».

В російському Міноборони ці дані не коментували.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що РФ перекинула 14 кораблів Чорноморського флоту з Криму в Новоросійськ. На той час в Севастополі ще залишались чотири великі десантні кораблі та підводний човен. Також один десантний корабель ворога залишався у Феодосії. 

До цього керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що російські судна не запливають далі мису Тарханкут. Натомість перевагу в Чорному морі ворог намагається показати авіацією.

Останніми тижнями російський Чорноморський флот РФ зазнав серії серйозних атак, кульмінацією яких стали удари по його штабу 20 і 22 вересня 2023 року. Ці атаки були більш руйнівними та скоординованішими, ніж досі під час війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram