ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін затвердив ще трьох заступників міністра оборони Умєрова

Нові заступники будуть займатися такими напрямками, як військово-технічна політика, закупівлі, інституційний розвиток.

Кабмін затвердив ще трьох заступників міністра оборони Умєрова
Міністр оборони Рустем Умєров
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 5 жовтня, Кабмін затвердив ще трьох заступників міністра оборони Рустема Умєрова

Про це повідомив сам міністр. 

“Військово-технічна політика, закупівлі, інституційний розвиток – продовжуємо кадрові зміни у Міністерстві. Результат повинен відчути кожен український воїн на фронті”, - написав Умєров.

Фото: Міноборони

Заступниками стали:

Іван Гаврилюк – заступник з питань військово-технічної політики

Генерал-лейтенант. У квітні-серпні 2022 року був головою робочої групи України в координаційному центрі по наданню допомоги у Німеччині, раніше –  радник Командувача сил логістики Збройних Сил України та керівник головного управління логістики – заступник Начальника генерального штабу ЗСУ.

Найважливіші завдання – розвиток ОВТ Сил оборони, перепрофілювання українського ОПК на номенклатуру НАТО та тісне співробітництво з країнами партнерами.

Дмитро Кліменков – заступник з питань закупівель

Раніше працював комерційним директором АТ “Укртрансгаз”. Зазначається, що за час роботи йому вдалося на понад 50% перевиконати план з закачування газу до підземних сховищ та на 15% збільшити кількість клієнтів-нерезидентів. До цього працював Першим заступником голови ФДМУ, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником крупних проектів в шведській компанії Еріксон.

Ключові пріоритети на посаді – стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель.

Станіслав Гайдер – заступник з питань інституційного розвитку

Станіслав – Керівник цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). На попередній посаді займався стратегічним плануванням Агенції  за методологією цілей та ключових результатів (OKRs), де було переналаштовано ключові бізнес-процеси. Під його управлінням запущено Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів, Єдиний портал повідомлень викривачів корупції та ін.  

Головний пріоритет –  розбудова стійкої та цілісної інституції Міністерства оборони, яка спирається на дані та забезпечує прозорість і підзвітність. 

Умєров зауважив, що українські воїни повинні бути забезпечені усім необхідним. 

“Нульова толерантність до корупції та ефективність – найважливіші принципи роботи Міністерства оборони. Впевнений, що нові члени команди реалізують поставлені цілі”, - повідомив міністр.

Нагадаємо, у кінці вересня Кабмін призначив міністру оборони Умєрову трьох заступників: Юрій Джигир, Наталія Калмикова та Катерина Черногоренко.

18 вересня уряд звільнив всіх заступників міністра оборони, серед яких були Володимир Гаврилов, Ростислав Замлинський, Ганна Маляр, Денис Шарапов, Андрій Шевченко, Віталій Дейнега і Костянтин ващенко.

При цьому першого заступника міністра, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, залишили.

Їхнє звільнення відбулося на тлі заміни міністра Олексія Резнікова, після якого міністерство очолив Рустем Умєров. Призначення провели на тлі гучних скандалів із закупівлями та ймовірними зловживаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram