ГоловнаСуспільствоОсвіта

Після того як КНУ вирішив відновити навчання “наживо”, з нього звільнилися понад 50 викладачів

КНУ готує аспірантів, які згодом зможуть стати викладачами в університеті.

Після того як КНУ вирішив відновити навчання “наживо”, з нього звільнилися понад 50 викладачів
Фото: Анна Стешенко

Ректор КНУ ім. Шевченка Володимир Бугров розповів, що після оголошення рішення університету про навчання “наживо” навчальний заклад втратив десятки викладачів.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Ця проблема є і дуже гостра, тому що виїхали молоді викладачки з дітьми, діти пішли в школи, або середнього віку (діти – ред.) пішли на навчання в університети. І в нас за останній тиждень, коли ми оголосили, що будемо виходити «наживо», у нас звільнилися понад 50 викладачів і викладачок, які живуть за кордоном. І це дійсно чи не найбільше в інституті філології, де люди мають мову як інструмент”, – розповів Бугров.

Також ректор наголосив, що університет готує аспірантів, які згодом зможуть викладати в ньому.

“От наприклад я підписав знову ж таки накази на зарахування близько пів сотні молодих викладачів і викладачок. Знаєте, і тут я себе інколи подумки тішу, що ось та природня зміна поколінь, яка мала би бути, можливо, більш болісною, вона сьогодні вдібувається трішки легше, і це теж системний розвиток”, – зауважив Володимир Бугров.

Раніше Міністерство освіти і науки закликало заклади вищої освіти, залежно від безпекової ситуації, розпочинати навчальний процес з 1 вересня у очному форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram