ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишнього одеського воєнкома Борисова збираються оголосити в розшук, - Офіс генпрокурора

Раніше йому оголосили підозру.

Колишнього одеського воєнкома Борисова збираються оголосити в розшук, - Офіс генпрокурора
Євген Борисов
Фото: Одеса-медіа

Колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування Євгена Борисова збираються оголосити в розшук.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного в розшук та здійснення приводу з метою розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, в період дії воєнного стану члени родини підозрюваного, за його дорученням, придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія на загальну суму понад 151 млн грн. При цьому офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат.

Окрім того, на початку грудня 2022 року підозрюваний, будучи військовою службовою особою, яка відповідає за мобілізацію в регіоні, виписавшись з військового шпиталю, більш ніж два тижні не з’являвся на військову службу без поважних причин.

У подальшому, в другій половині грудня 2022 року, посадовець, за відсутності визначеного для нього Міністерством охорони здоров’я закордонного лікування, шляхом обману виїхав за межі країни. Разом з членами родини він майже місяць перебував в Республіці Молдова, Туреччині на Сейшельських островах та в Королівстві Іспанія.

Нагадаємо, раніше ДБР повідомило Борисову про підозру. Зазначалося, що наразі встановлюється його місцезнаходження.

У квітні екснардеп Ігор Мосійчук повідомив, що родина Борисова в кінці 2022 року придбала на іспанському узбережжі маєток вартістю більше 3 мільйонів євро а також офісне приміщення на головній вулиці Марбельї. Також у власності родини з'явився Mercedes Gelendvagen.

Після розголошення цієї інформації Борисова відсторонили від виконання службових повноважень, а ДБР відкрило провадження щодо фактів зловживань під час призову військовозобов’язаних.

4 липня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив на посаду начальника Одеського обласного ТЦК та СП полковника Олександра Охріменка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram