ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни обстріляли Первомайський на Харківщині, поранені понад 40 людей, з них 12 – діти (оновлено)

За попереднім висновком, вдарили "Іскандером". 

Росіяни обстріляли Первомайський на Харківщині, поранені понад 40 людей, з них 12 – діти (оновлено)
Фото: ДСНС

У місті Первомайський в Лозівському районі Харківської області близько 13:35 пролунав вибух. Росіяни вдарили по житловому кварталу у 6-му мікрорайоні, влучили по парковці біля девʼятиповерхівки.

Про це у Телеграм повідомили керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов і міністерство внутрішніх справ. 

Станом на 18.27 Синєгубов розповів про 43 потерпілих. Із них - 12 дітей. П'ятьом особам медики надали допомогу на місці. Стан потерпілих - середній та легкий.

За оновленими даними станом на 17:30, серед 38 поранених – 12 дітей. 

Найменшому – три місяці, заявили в Офісі генерального прокурора. Цій дитині надали допомогу на місці. 

За інформацією поліції, росіяни вдарили по місту "Іскандером".

"Поряд знаходяться лише житлові будинки. Це мирний район міста, де немає жодного військового об’єкту або військового автомобіля. На теперішній час відомо про 31 поранену особу, з яких 10 дітей. Найменшим 3 і 9 місяців", – заявив начальник харківської поліції.

Фото: ДСНС у Telegram

Станом на 15:00, за даними ОВА, було відомо про 31 пораненого, серед них – девʼять дітей. 

"У місті Первомайський наразі попередньо відомо про 31 постраждалу особу, з яких 9 дітей. Зокрема, серед них 10-місячне немовля та однорічна дитина. У місті пошкоджено скління 8 багатоповерхових будинків. Окрім того, горіло 4 автомобілі, а також 1 автомобіль пошкоджено", – повідомив Синєгубов.

Внаслідок обстрілу сталося загоряння кількох автомобілів на парковці. МВС спочатку повідомляло про 16 поранених, в тому числі сімох дітей. Також найперші дані були про те, що ворог вдарив фугасними снарядами. 

"Постраждалих доставили до медичного закладу. Найменшій дитині один рік. Пошкоджена багатоповерхівка. Зафіксовані загоряння автомобілів. На місці перебувають відповідні фахівці, а також надають допомогу медики", – повідомили в міністерстві. 

Прокуратура відкрила провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

Фото: Харківська ОВА

Коли пролунав вибух, у місті прощалися з загиблим військовослужбовцем 3-ої окремої штурмової бригади Олегом Фадєєнком з позивним "Малиш", інформує Суспільне.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Нагадаємо, що у Харківській області протягом минулої доби окупанти обстріляли з мінометів та артилерії Ветеринарне, Козачу Лопань, Бударки, Петро-Іванівку, Новомлинськ. У Чернещині внаслідок обстрілу пошкоджена територія ферми. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram