ГоловнаСуспільствоПодії

Депутатка Київради Ар’єва, яку підозрюють у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками, вирішила скласти повноваження депутата

Депутатка каже, що не може виконувати свої обовʼязки після зміни запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт.

Депутатка Київради Ар’єва, яку підозрюють у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками, вирішила скласти повноваження депутата
Фото: Фейсбук Ярини Ар’євої

Депутатка Київради Ярина Ар’єва вирішила скласти повноваження депутата. 

Про це вона написала в Facebook. 

“Ухвалила рішення скласти мандат депутата Київради. Написала відповідну заяву. Виконувати свої обовʼязки за цих умов неможливо – суд погіршив запобіжний захід, незважаючи на те, що я жодного разу не порушила попереднього запобіжного заходу”, – написала Ар’єва. 

Вона зазначила, що не збирається втікати від відповідальності. 

“Обвинувачення в перебуванні у стані «наркотичного спʼяніння» не визнаю, доводитиму це в суді, як звичайна громадянка. Повідомляю, що з потерпілою, яка зараз перебуває за межами України, підписаний договір про повне відшкодування. Півроку тому, коли під час блекауту стався цей нещасний випадок, я робила все можливе для допомоги цій жінці. Мені від початку дуже шкода, що я завдала людині ушкоджень”, – написала Ар’єва. 

Нагадаємо, 19 червня суд відправив під цілодобовий домашній арешт підозрювану у ДТП депутатку Київради Ар'єву. Суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокуратури.

Ар'єва підозрюється у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу). Аварія сталася 27 листопада 2022 року.

23 травня 2023 року Ар'євій повідомили про підозру, а Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці. Прокуратура його оскаржила. Досудове розслідування триває.

Раніше Київська прокуратура покроково відтворила картину дорожньо-транспортної пригоди за участю Ар'євої. Речниця прокуратури також пояснила, чому між між скоєнням аварії і підозрою пройшло так багато часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram