ГоловнаСуспільствоВійна

Росія провела четверту за дві доби атаку на Київ. Уламки впали на будинки та авто, загинула людина, є поранені (оновлення)

Загорілась багатоповерхівка. 

Уночі 30 травня РФ вчинила четверту за дві доби повітряну атаку на Київ. У різних районах міста на обох берегах зафіксовано падіння збитих безпілотників.

За даними місцевої влади, вибухи лунали в Дніпровському, Дарницькому, Подільському, Голосіївському, Святошинському, Печерському районах. 

За даними поліції та мера Києва, у столиці поранень зазнали 11 мирних, одна людина – 33-річна жінка – загинула. У Київській області поранені пʼятеро. 

"У Києві поранено девʼять осіб, 33-річна жінка загинула. У Київській області травмовані четверо громадян. Також пошкоджено 16 обʼєктів – це цивільні авто, споруди і житлові будинки", – повідомив голова поліції Іван Вигівський.

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Після 5 ранку мер міста навів узагальнену інформацію щодо атаки.

Вибухи лунали в багатьох районах. Одна людина загинула. 

Внаслідок падіння уламків сталися пожежі у двох приватних будинках Дарницького району. У Печерському районі горіли три авто. У Голосіївському районі сталася пожежа в багатоповерхівці. Тут загинула людина, госпіталізували чотирьох осіб, ще трьом допомогли на місці. Ще один житловий будинок пошкоджений.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У Подільському районі зафіксували загоряння у житловому будинку. Інформації про постраждалих наразі не надходило. Також пролунали вибухи у Святошинському районі. 

О 4:49 стало відомо, що внаслідок падіння уламків на багатоповерхівку загинула людина.

«У Голосіївському районі, де внаслідок падіння уламків, сталася пожежа в багатоповерхівці, рятувальники наразі евакуювали з будинку 20 осіб. Одна людина загинула. Одну літню жінку госпіталізують медики. Двом постраждалим надали допомогу на місці», – повідомив мер.

Голова КМВА Сергій Попко до цієї інформації додав, що напад проводився безпілотниками. За попередніми даними, ППО знищила близько 20 БпЛА. 

О 4:09 у КМВА повідомили про падіння уламків на підприємство у Святошинському районі.

"Попередньо падіння уламків на територію одного з підприємств. Всі екстрені служби працюють на місці. Дані щодо руйнувань та потерпілих уточнюються", – йдеться у повідомленні.

У Голосіївськомутрохи раніше уламки впали на багатоповерхівку.

"У Голосіївському районі, де пожежа в багатоповерхівці, евакуюють мешканців. Виявили одну потерпілу", – повідомив мер Віталій Кличко. 

У Дарницькому загорівся приватний будинок. 

Фото: КМВА

У Печерському пошкоджено щонайменше три авто. У Дніпровському – нежитлову забудову. 

Попередня атака відбулась удень 29 травня. Росіяни вдарили по місту балістичними і крилатими ракетами. Усі були збиті. До того атакували вночі крилатими ракетами і безпілотниками. А іще за 18 годин до того, у ніч на 28 травня, була атака БпЛА. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram