ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві внаслідок падіння уламків БпЛА є поранені та руйнування (оновлено)

Щонайменше двох людей госпіталізували. 

У Києві внаслідок падіння уламків БпЛА є поранені та руйнування (оновлено)
Збитий безпілотник (ілюстративне фото)
Фото: ДСНС

У Києві внаслідок падіння уламків безпілотника є поранені. Про це повідомив мер Віталій Кличко. Він назвав цю атаку безпілотниками наймасовішою за час війни. 

За його словами, двох потерпілих у Святошинському районі госпіталізували, також відомо про поранених у Соломʼянському. За даними голови КМВА Сергія Попка, ймовірно, внаслідок падіння уламків на припаркований автомобіль в дворі житлового будинку сталось загоряння авто. 

"Є зафіксоване падіння уламків на житловий будинок та на проїжджу частину", – написав він. 

Після нової серії вибухів стало відомо про руйнування двоповерхової будівлі в Святошинському районі, додав Кличко. За словами Попка, серед іншого, уламки впали на злітну смугу аеропорту. 

Оновлено 11:33. Поранені п’ятеро людей у двох районах міста. Троє з них – у багатоповерхівці. Двох постраждалих госпіталізували, одного з них прооперували. Лікарі кажуть, що загрози життю немає, повідомив мер міста Віталій Кличко.

Фото: Віталій Кличко

Оновлено 9:21. Станом на цю годину підтверджені дані про чотирьох поранених. 

У Соломʼянському районі:

  • у дворі житлового будинку виникло загоряння автомобіля. Пожежу вогнеборці ліквідували.
  • на відкритій території виникло загоряння трав'яного настилу на площі 1 Га. Пожежу оперативно ліквідовано.
  • пошкоджено резервуар (5 т) з витоком дизельного пального (без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових автомобілів. Проводилося відкачування палива та обвалування.

У Святошинському районі:

  • зафіксовано падіння уламків на житловий будинок (без загоряння). Пошкоджено фасад будівлі та вікна. Уламками пошкоджено пʼять автомобілів, що були припарковані біля будинку. 
  • уламками пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факела. Газ перекрито, пожежу ліквідовано. У поруч розташованому житловому будинку у двох під'їздах з 1 по 13 поверхи пошкоджено віконні блоки та 6 автомобілів, що були припарковані неподалік.

У Голосіївському районі сталося падіння уламків на відкритій місцевості з подальшим горінням та горінням сміття на площі 10 кв. м. Пожежу вогнеборці ліквідували. 

За даними Повітряних сил, збито 35 із 35 запущених безпілотників. 

Учора вночі в столиці теж лунала повітряна тривога – збивали розвідувальний безпілотник. 4 травня вдень над містом збивали Bayraktar, що втратив керування. До того, у ніч із 3 на 4 травня, ворог вчинив атаку БпЛА. Всі цілі збили, але уламки впали на машину та дорогу в трьох районах. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram