ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни обстріляли ринок у центрі Херсона, є поранені та загиблий (доповнено)

Окупанти прицільно вдарили артилерією. 

Росіяни обстріляли ринок у центрі Херсона, є поранені та загиблий (доповнено)
Фото: тг-канал Прокудіна Олександра

Російські окупаційні війська обстріляли місто Херсон. За уточненими даними станом на 13:30, одна людина загинула, девʼятеро були поранені. 

Про це повідомили у Telegram голова ОВА Олександр Прокудін, заступник голови облради Юрій Соболевський та Херсонська ОВА.

"Центр Херсона під обстрілами! Будьте в укриттях!" – написав Прокудін вранці вівторка. 

Згодом у ОВА уточнили, що ворожа артилерія прицільно вдарила по центральному ринку. Через атаку пошкоджено торговельні павільйони. Загинула одна людина, поранені ще девʼять. 

Фото: тг-канал Прокудіна Олександра

Фото: тг-канал Прокудіна Олександра

Нагадаємо, після звільнення правобережної частини Херсонської області восени 2022 року російські війська розпочали артилерійські обстріли міста Херсон та підконтрольних Україні. Атаки та обстріли відбуваються регулярно щодня.

За неділю 16 квітня російська армія здійснила 46 обстрілів по території Херсонської області, випустивши 170 снарядів з важкої артилерії, безпілотників і авіації. Окупанти обстрілюють заміновані території та об'єкти в області та перехрестя біля житлових будинків.

А протягом понеділка російська армія била по Херсонській області 57 разів, 342 снарядами. Окупанти застосували важку артилерію, БпЛА та авіацію.

У Силах оборони зазначають, що останнім часом на півдні України російські війська атакують не лише прифронтові території, а намагаються вражати тил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram