ГоловнаСуспільствоВійна

Спецслужби РФ завадили повернутися додому українській дитині, – Лубінець

Хлопець намагався самостійно повернутися до України, і доїхав до Білорусі, де його затримали та повернули назад до РФ. 

Спецслужби РФ завадили повернутися додому українській дитині, – Лубінець
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець
Фото: Telegram/Media Center Ukraine - Ukrinform

Розшукувана за воєнні злочини російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова публічно повідомила про те, що російські спецслужби завадили повернутися додому українській дитині. 

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

“Йдеться про громадянина України, 17-річного Богдана Єрмохіна, якого російські солдати спочатку вивезли з Маріуполя у Донецьк, а потім в РФ у прийомну сім'ю”, – написав Лубінець. 

Він додав, що дитина має в Україні сестру, і є громадянином України. Тому примусове переміщення його на територію Росії не “порятунок”, а злочин. 

Хлопець намагався самостійно повернутися на територію України, і доїхав до Білорусі. Але Богдана затримали та повернули назад до РФ. 

“Ця історія – чергове публічне зізнання у скоєних воєнних злочинах – викраденні українських дітей! Впевнений, що за це неодмінно буде справедливе покарання! Ми працюємо для цього, та з приводу вищезазначеного факту й подібних випадків, будемо звертатися до компетентних органів!” – наголосив омбудсмен. 

Нагадаємо, раніше російська сторона не погодилася надати список дітей, вивезених із України, які не хочуть там залишатися. При цьому РФ заявила про готовність їх передати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram