ГоловнаСуспільствоВійна

Францію звинуватили у “затримці” надання боєприпасів для України, – ЗМІ

Країна нібито вимагає, щоб боєприпаси вироблялися всередині блоку.

Францію звинуватили у “затримці” надання боєприпасів для України, – ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Францію звинуватили в уповільненні реалізації пакету Європейського Союзу на 2 мільярди євро для закупівлі зброї для України.

Про це пише Reuters з посиланням на The Telegraph.

Країна нібито вимагає, щоб боєприпаси вироблялися всередині блоку.

“Париж хотів гарантій, що угода щодо спільної закупівлі зброї піде на користь тільки фірмам, що базуються в ЄС”, – повідомила газета з посиланням на європейські джерела. 

Нагадаємо, видання Politico отримало документи, які окреслюють план на 2 мільярди євро як для поповнення запасів в Україні, так і для заповнення власних запасів у Європі. Також, за даними цього медіа, у Європарламенті виникли суперечки через оборонний фонд, який має допомогти з озброєнням Україні. Фракція у відповідних комітетах, що складається в основному з польських, естонських, португальських, німецьких і люксембурзьких парламентарів, також внесла зміни до тексту, щоб включити "асоційовані треті країни". Вони хочуть залишити відкритою можливість використовувати країни, що не входять до ЄС, наприклад Південну Корею чи Сполучені Штати, аби заповнити будь-які прогалини у виробництві зброї. Проте французькі депутати Європарламенту, які домінують у групі "Відновити Європу", відмовляються, намагаючись зробити фонд винятково європейською справою.

Нещодавно Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати за кордоном. Це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства Концерну розгорнули у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

За замовленням Міністерства оборони України вже поставили першу партію 125-мм снарядів для танків Т- 64, Т- 72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram