ГоловнаСуспільствоВійна

Втрата Бахмута означала б крок уперед для російської армії, - Зеленський

Бахмут відкриє окупантам дорогу на Слов'янськ і Краматорськ.

Втрата Бахмута означала б крок уперед для російської армії, - Зеленський
Фото: скріншот відео

Втрата Бахмута означала б крок уперед для російської армії – до більших міст, таких як Краматорськ та Слов'янськ, а потім до меж Донецької та Луганської областей.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Die Welt.

"Росіяни чудово знають, що Бахмут відкриє їм дорогу на Слов'янськ і Краматорськ. Слов'янськ - не мегаполіс, а Краматорськ - велике місто. І це якраз їх дуже велика мета на сході України. Кожне маленьке містечко на кшталт Бахмуту, яке росіяни беруть, наближає їх до великих міст. Я не кажу, що Краматорськ та його жителі важливіші за Бахмут, ні. Але кожне маленьке місто, яке ми втрачаємо, означає крок уперед для російської армії, яка - як ми вже знаємо – хоче захопити адміністративні межі Донецької та Луганської областей. Саме з цієї причини ми чинимо такий сильний опір у Бахмуті", - заявив Зеленський.

Водночас він наголосив, що ЗСУ не отримували наказу утримувати позиції в Бахмуті "до смерті".

"Що стосується Бахмуту, то це не наказ військам утримувати позицію до смерті. Такого наказу взагалі не було. Ця війна не для того, щоб залишитися і померти, але ми у своїй країні й захищатимемо її доти, доки можемо", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що за оцінками американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська не прискорюють темпи просування навколо Бахмута і навряд чи зможуть взяти місто до 24 лютого. 

А секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що росіяни намагаються захопити Бахмут до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram