ГоловнаСуспільствоВійна

Ллойд Остін зустрівся з Резніковим на полях "Рамштайну": "50+ країн-учасниць об’єдналися з вами в цій боротьбі"

Резніков зі свого боку подякував за лідерство, яке дозволило об’єднати 50 країн-учасниць Контактної групи у форматі "Рамштайн" та залучити безпрецедентну допомогу усього вільного світу. 

Фото: EPA/UPG

Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з американським колегою Ллойдом Остіном на полях зустрічі Контактної групи з питань оборони України, відомої також як формат "Рамштайн".

Відео зустрічі Остін опублікував у твіттер.

"Завжди приємно зустрітися з моїм добрим другом і українським колегою Олексієм Резніковим. Понад 50 країн-учасниць Контактною групи з питань оборони України стоять разом із вами у цій боротьбі за українських суверенітет та самозахист", – написав він.

Оновлення. Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що провів двосторонню зустріч з Ллойдом Остіном ІІІ. 

"Подякував за лідерство, яке дозволило об’єднати 50 країн-учасниць Контактної групи у форматі «Рамштайн» та залучити безпрецедентну допомогу усього вільного світу. Сподіваємось на продуктивну роботу з партнерами для послідовного збільшення спроможностей Сил оборони України. Мета незмінна – звільнення усіх наших територій у міжнародно визнаних кордонах, гарантії суверенітету та територіальної цілісності України", – написав український міністр у Facebook. 

Це – вже девʼята зустріч у такому форматі. Вона відбувається в Брюсселі. За словами Резнікова, серед головних питань порядку денного: захист українського неба, у тому числі – через залучення авіаційної платформи, розбудова "танкової коаліції", формування запасу міцності по боєприпасах, тренінгові програми для воїнів. 

Перша зустріч у такому форматі відбулася на базі ВПС США в Німеччині "Рамштайн" у квітні. Тоді її учасниками стали більше 40 країн. З часом кількість країн, готових допомагати Україні, зросла.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram