ГоловнаСуспільствоВійна

В Україні зберігається дефіцит електропотужності, - “Укренерго”

При цьому споживання електроенергії залишається значним через зниження температури.

В Україні зберігається дефіцит електропотужності, - “Укренерго”
Фото: Пресслужба Херсонської міськради

В Україні зберігається дефіцит електропотужності. 

Про це повідомляє НЕК “Укренерго”. 

“Споживання електроенергії залишається значним через зниження температури. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години. В Одесу та Одеський район поступово подаються більші обсяги електроенергії”, - йдеться в повідомленні.

Продовжуються відновлювальні роботи на теплоелектростанціях, пошкоджених під час ракетних атак та нападів дронів.  Здійснюється імпорт електроенергії.

Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

Ліміти споживання не доводились до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, де сьогодні заплановано проведення вимірів фактичного споживання. Обмеження споживання в цих областях не застосовуватимуться. До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби.

На Одещині тривають ремонтні роботи.  Бригади «Укренерго» та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання на рівні, який був до аварії. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів та атак дронів росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram