ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни обстріляли ясла в Харківській області і дитсадок у Донецькій, – ОВА

Ворожих нападів зазнали ще сім областей. 

Росіяни обстріляли ясла в Харківській області і дитсадок у Донецькій, – ОВА
Фото: EPA/UPG

Протягом минулої доби росіяни стріляли по Новгород-Сіверському району Чернігівської області із мінометів. Без жертв та руйнувань. Вночі – без обстрілів, йдеться у зведенні від ОВА. 

У Сумській області вчора протягом дня росіяни обстріляли Краснопільську і Шалигинську громади. По Краснопільській громаді ворог відкривав мінометний вогонь, Шалигинська громада теж зазнала мінометного обстрілу з території РФ. В обох випадках обійшлося без постраждалих та руйнувань.

У Харківській області ворог здійснював мінометні та артилерійські обстріли по районах населених пунктів Бударки, Землянки, Гатище, Зелене, Вовчанськ, Тернова, Красне, Кам’янка, Чугунівка, Новомлинськ та Дворічна.  На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Курилівки, Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синьківки, Берестового і Табаївки. У Куп’янську внаслідок обстрілів пошкоджено житловий будинок та приватне підприємство. У смт Дворічна Куп’янського району пошкоджено приватний будинок, горіли господарчі споруди. У Вовчанську Чугуївського району внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено два двоповерхових багатоквартирних будинки. Є влучання в амбулаторію. У смт Вільча через обстріли окупантів пошкоджено пʼять приватних будинків. Був «приліт» у Вовчанський геріатричний пансіонат, пошкоджені вікна двоповерхового корпусу. Також зафіксовано влучання у Вовчанський заклад дошкільної освіти ясла-садок “Малятко”.  Без жертв.

За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру Запорізької області у районі населених пунктів Матвіївка, Чарівне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Щербаки, Білогір'я, Оріхів, Степове, Новоандріївка, Новоданилівка, Малинівка, Ольгівське, Кам'янське, Плавні, Малі Щербаки, Таврійське. Надійшло 28 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті російських обстрілів. Наслідки уточнюються.

У Дніпропетровській області від ворожих "Градів" та важкої артилерії знову потерпав Нікопольський район. Росіяни вночі обстріляти Марганецьку та Червоногригорівську громади. Попередньо – люди не постраждали. Пошкоджені приватні будинки та господарські споруди. Наслідки атаки ще з’ясовуються.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районі Білогорівки. На Куп’янському напрямку противник обстріляв Стельмахівку. На Лиманському напрямку росіяни відкривали вогонь у бік Новоєгорівки, Невського, Червонопопівки та Діброви. Ситуація в області залишається напруженою. 

У Донецькій області вчора ввечері і вночі – масований артобстріл Авдіївки. На ранок артобстріли відновилися, відбувся масований артобстріл центру міста, зафіксовані повітряні вибухи, без детонаціі на землі, в зоні ураження – центральна частина. По лінії оборони навколо Авдіївки обстріли тривали майже всю ніч, на ранок – активізація штурмових дій по напрямках Красногорівки, Промки, Водяного та Первомайського. Постійні обстріли Бахмута та Соледара. Ситуація незмінна. Вчора вдень – обстріл з РСЗВ с. Плещіївка Костянтинівської громади. Пошкоджені приватні  будинки. Також вдень — ракетний удар по Лиманщині (об'єкт енергетичної інфраструктури). Вчора відбувся обстріл з важкої артилерії села Орлівка Очеретинської громади. Пряме влучання в будівлю Орлівського навчально – виховного комплексу І-ІІІ ступеню, в крило дитячого садка. Без загиблих.

У Миколаївській області вчора двічі за день ворог завдавав артилерійські удари по акваторії та береговій смузі Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області, за інформацією ГШ ЗСУ, обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії, зокрема, зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Антонівка, Берегове, Веселе, Федорівка, Качкарівка, Янтарне, Львове та Херсон. Постраждалих мирнихгромадян за добу – четверо. Російські окупаційні війська не припиняють мародерства на тимчасово зайнятих територіях. Так, в населених пунктах Горностаївка, Каїри, Братолюбівка та Нижні Сірогози Херсонської області, окупанти обшукують пусті помешкання місцевих жителів та виносять всю побутову техніку і меблі. У Присиваській громаді проводяться фільтраційні заходи, обшуки, перевіряються гаджети. Ворожа армія обстріляла будівлю Херсонського морського коледжу рибної промисловості. У будівлі закладу вибиті вікна та пошкоджено дах. Зі звільненої частини евакуювали 82 особи, з них девʼять – діти.

Нагадаємо, минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам’янське, Соледар, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Парасковіївка Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram